BIFF 2005

The Education of Shelby Knox

2005 • 1t 16m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Education of Shelby Knox
Regi
Marion Lipshutz & Rose Rosenblatt
En energisk 15 år gammel jente i Lubbock, Texas, utfordrer sin skole og by til forandring

THE EDUCATION OF SHELBY KNOX er et inspirerende portrett av en 15 år gammel jente i Lubbock, Texas, som gjennom tre år i videregående skole kjemper for seksualundervisning og like rettigheter for homofile. Byen Lubbock, inkludert Shelbys egen familie, er dypt religiøs og konservativ. Den eneste godkjente form for sex-undervisning, er kravet om avholdenhet - men dét ser ikke ut til å hjelpe på den høye prosenten av uønskede svangerskap og kjønnssykdommer blant de unge i byen.

Også Shelby har allerede gitt sitt avholdsløfte. Det stopper henne imidlertid ikke fra å ta opp kampen mot det hun ser på som hykleri og urettferdighet. Familien hennes har sine reservasjoner, men de velger til slutt å støtte henne. Selv om hun møter motstand i elevrådet, som ikke har like progressive ideer som henne, i det konservative skoleutvalget og i byrådet, er den unge Shelby Knox en ustoppelig drivkraft for forandring. Energisk og uredd utfordrer hun status quo og stiller spørsmål der andre tier. Shelby er blitt landskjendis i USA etter filmen.

Regi

Marion Lipschutz og Rose Rosenblatt er partnere i produksjonsselskapet InCite Pictures/Cine Qua Non i New York. Deres tidligere filmer inkluderer LIVE FREE OR DIE (2000), en kontroversiell film om abort; THE TRENCHCOAT GANG (2003), om en av de mest suksessfulle ranere i amerikansk historie; THE ABORTION PILL (1997), historien og debatten om det franske legemiddelet RU-486; og FATHERHOOD USA (1998), et blikk på den moderne farsrollen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}