BIFF 2006

THE EMPIRE IN AFRICA

2005 • 1t 27m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Empire in Africa
Regi
Philippe Diaz
Et av FNs mørkeste øyeblikk: de fredsbevarende troppene i Sierra Leone var kanskje verre enn krigen

I 1991 startet en gruppe rebeller en borgerkrig i Sierra Leone i et forsøk på å få kontroll over landets diamant- og titanressurser, som da var under utenlandske selskapers kontroll. Krigen utviklet seg imidlertid snart til et blodbad – da krigen tok slutt elleve år senere, hadde 70 000 menn og kvinner blitt drept, titusener var lemlestet, og millioner sto uten hjem.

THE EMPIRE IN AFRICA forsøker å rette Vestens fokus mot en av det 20. århundres mest brutale konflikter. Filmen forsøker å beskrive motivene og metodene bak borgerkrigen, og filmskaperen går langt i å gi det internasjonale samfunnet, og spesielt FN skylden for den unødvendige eskaleringen av konflikten. Filmen har blitt beskyldt for å forsvare opprørerne i Revolutionary United Front, men vi møter også mange uskyldige ofre for krigen. THE EMPIRE IN AFRICA er en provoserende og viktig film, og vant hovedprisen under årets Slamdance-festival.

Advarsel: Denne filmen inneholder en del svært brutale voldsscener.

Regi

Philippe Diaz regisserte en rekke korte dokumentar- og kortfilmer før han begynte å produsere filmer. Han har produsert en rekke spillefilmer i Frankrike og USA. I 2001 regisserte han dokumentaren NEW WORLD ORDER: SOMEWHERE IN AFRICA, som utforsker Vestens ansvar for konflikten i Sierra Leone. Filmen vant Mayor of Prague Award under One World-festivalen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}