BIFF 2009

The End of the Line

2009 • 1t 22m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The End of the Line
Regi
Rupert Murray
Fisken - kor é fisken?

Gang på gang slår forskere fast at trålerfiske og forsuring av havene fører til dramatiske endringer i verdens fiskebestander og forstyrrer den økologiske balansen. Som om ikke dette er nok, fører den stadig forverrede forsuringen av havene til endringer i havzoologien og mange arter kan være truet i løpet av de kommende årene. Fiskeriindustrien lar seg ikke overbevise og politikerne toer sine hender. For hvordan kan forskerne være sikre på at problemene er menneskeskapte? Og hvordan skal man egentlig telle fiskene i havet?

THE END OF THE LINE har blitt kalt forsuringen og overfiskets svar på EN UBEHAGELIG SANNHET. Det er åpenbart at regissør Rupert Murray kommer med påstander som skaper splid i fiskerimiljøet. Forurensingen av havene og overfiske samarbeider om å tømme havene for fisk innen 2050. Men THE END OF THE LINE er mer enn bare en brannfakkel i fiskeri- og miljøvernsdebatten, den er også en svært vakker og vellaget dokumentarfilm. Der hvor bekymrede brannfakkeldokumentarer ofte har form av blodfattige TV-reportasjer, er THE END OF THE LINE en betagende filmopplevelse helt utenom det vanlige.

Regi

Rupert Murray (1969) er en britisk dokumentarfilmregissør som debuterte i langfilmformat med UNKNOWN WHITE MALE i 2005. I 2009 er han i tillegg til THE END OF THE LINE også aktuell med filmen WILD ART: OLLY & SUZI, en dokumentarfilm om en kunstnerduo utenom det vanlige. THE END OF THE LINE er Murrays tredje helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}