THE END OF THE LINE har blitt kalt forsuringen og overfisket..." /> THE END OF THE LINE har blitt kalt forsuringen og overfisket..."/> THE END OF THE LINE har blitt kalt forsuringen og overfisket...">
BIFF 2013

The End of the Line

2009 • 1t 22m • England

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The End of the Line
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Rupert Murray
Manus
Rupert Murray
Foto
David Groundwater
Produsent
George Duffield, Claire Lewis
Fisken - kor é fisken?

Gang på gang slår forskere fast at trålerfiske og forsuring av hav fører til dramatiske endringer i verdens fiskebestander og forstyrrer den økologiske balansen. Som om ikke dette er nok, fører den stadig forverrede forsuringen av havene til endringer i havzoologien. Mange arter er utrydningstruet. Fiskeriindustrien lar seg ikke overbevise og politikerne toer sine hender, for hvordan kan forskerne være sikre på at problemene er menneskeskapte? Og hvordan skal man egentlig telle fiskene i havet?

THE END OF THE LINE har blitt kalt forsuringen og overfiskets svar på EN UBEHAGELIG SANNHET. Det er åpenbart at regissør Rupert Murray kommer med påstander som skaper splid i fiskerimiljøet. Forurensingen av hav og overfiske samarbeider om å tømme havene for fisk innen 2050. Men THE END OF THE LINE er mer enn bare en brannfakkel i fiskeri- og miljøverndebatten, den er også en svært vakker og vellaget dokumentarfilm. Der hvor bekymrede brannfakkeldokumentarer ofte har form av blodfattige tv-reportasjer, er THE END OF THE LINE en betagende filmopplevelse helt utenom det vanlige.

Regi

RUPERT MURRAY (1969) er en britisk dokumentarfilmregissør. Han debuterte med UNKNOWN WHITE MALE i 2005. THE END OF THE LINE er Murrays tredje helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}