BIFF 2016

The Érpatak Model

2014 • 1t 16m • Nederland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Érpatak Model
Språk
ungarsk
Undertekster
engelsk
Regi
Benny Brunner, Keno Verseck
Foto
Benny Brunner
Produsent
Benny Brunner
Europeisk fremmedfrykt i lommeformat

THE ÉRPATAK MODEL følger Zoltán Mihály Orosz, en energisk og nasjonalistisk ordfører i Érpatak, et ungarsk tettsted med 1750 innbyggere. Orosz er kontrollerende og svært opptatt av disiplin og orden. Han deler innbyggerne inn i grupper, og sorterer dem under rubrikker som byggere, ødeleggere, støttespillere og opponenter av hans samfunnsmodell. Orosz er dessuten en innbitt motstander av liberalisme og ytringsfrihet, og ser på seg selv som personen som er best egnet til å forsvare Érpatak. Ordførerens største mål er et dedikert og organisk diktatur, der orden og disiplin utgjør kjerneverdiene – alt for å skape samhold på lokalt nivå, med overordnet mål om å implementere modellen på landsbasis.

THE ÉRPATAK MODEL skildrer tettstedet gjennom fire måneder i 2014, og historien fortelles gjennom en rekke fascinerende glimt av dagliglivet under den ultrakonservative ordføreren. I Benny Brunners regi blir Orosz' regime et mikrokosmos som speiler en paranoid og autoritær impuls som er på frammarsj over store deler av den vestlige verden.

 

Festivalgjest: Regissør Benny Brunner

Regi

Benny Brunner (Romania, 1954) Filmer i utvalg: THE GREAT BOOK ROBBERY (2011), THE CONCRETE CURTAIN (2004), AL-NAKBA: THE PALESTINIAN CATASTROPHE 1948 (1996)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}