THE EXHIBITION følger Masik over en periode på seks år, og d..." /> THE EXHIBITION følger Masik over en periode på seks år, og d..."/> THE EXHIBITION følger Masik over en periode på seks år, og d...">
BIFF 2013

The Exhibition

2013 • 1t 33m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
The Exhibition
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Damon Vignale
Manus
Damon Vignale
Foto
Damon Vignale
Produsent
Damon Vignale, Miho Yamato
Når kunsten irriterer livet

I 2006 gikk den canadiske kunstneren Pamela Masik i gang med et storstilt prosjekt: Med utgangspunkt i en politiplakat med fotografier av 69 kvinner som i løpet av de siste tjue årene hadde forsvunnet fra Vancouver, malte hun en serie portretter som til sammen utgjorde utstillingen «The Forgotten». 26 av kvinnene ble senere funnet drept på gården til seriemorderen Robert Pickton, som etter hvert tilstod å ha tatt livet av i alt 49 kvinner. Masiks hensikt var å rette fokus mot det canadiske samfunnets tendens til å se gjennom fingrene når det gjelder vold mot kvinner, men reaksjonene ble ikke helt som hun hadde håpet. Utstillingen ble gjenstand for stor oppmerksomhet, men kunstneren høstet også kritikk ettersom mange mente hun hadde utnyttet kvinnene og de etterlattes sorg.

THE EXHIBITION følger Masik over en periode på seks år, og dokumenterer hennes arbeid med utstillingen samtidig som den stiller betimelige spørsmål om etterforskningen av den største seriemordersaken i canadisk historie. Filmen presenteres i samarbeid med Kunst- og designhøgskolen i Bergen.

Regi

DAMON VIGNALE er en canadisk manusforfatter, produsent og regissør. Han er kjent for å ha laget web-serien THE VETALA (2009), samt for å ha produsert flere prisvinnende filmer og tv-serier. THE EXHIBITION er hans første dokumentar.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}