BIFF 2005

The Exorcism of Emily Rose

2005 • 1t 59m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Exorcism of Emily Rose
Språk
Engelsk
Regi
Scott Derrickson
Manus
Paul Harris Boardman, Scott Derrickson
Foto
Tom Stern
Produsent
Tom Rosenberg, Gary Lucchesi
Grøsser og rettssaksdrama om Emily Rose og de onde åndene som har tatt bolig i henne

“Med denne filmen ønsket jeg å skape noe som både var skremmende og på samme tid meningsfullt. Og fordi dette er en hybrid av to sjangere – grøss og rettssaksdrama – fordret det en unik estetisk tilnærming som jeg strebet mot: en sammensmelting av skjønnhet og ondskap”. Slik oppsummerer regissør Scott Derrickson sine intensjoner bak dette grøsset om unge Emily Rose og presten som prøvde å drive ut de onde kreftene som hadde tatt bolig i henne. Filmen er faktisk basert på reelle hendelser og en rettssak som fant sted etter at den unge kvinnen døde.

Erin Bruner, en høyprofilert forsvarsadvokat, går motvillig med på å representere pater Moore i bytte mot en garanti om partnerskap i advokatfirmaet. Etter hvert som rettssaken går fremover utfordres Erins kynisme og ateisme av pater Moores urokkelige tro og av de uhyggelige og uforklarlige hendelsene som omgir saken. THE EXORSISM OF EMILY ROSE gikk rett til topps på kinolistene i USA i september.

Regi

Scott Derrickson er utdannet ved Biola University med humaniora som fagkrets, kombinert med en grad i kommunikasjon og studier innen teologi. Siden tok han filmutdannelse ved University of Southern California. Han har arbeidet med storyen til Wim Wenders’ prosjekt LAND OF PLENTY og har også nylig arbeidet med Jerry Bruckheimer og Martin Scorsese. Derrickson har det med å boltre seg innen grøss og gru og har bak seg HELLRAISER VS INFERNO fra 2000 og GHOSTING i 2001. Han debuterte i 1995 med LOVE IN RUINS.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}