BIFF 2018

The Eyes of Orson Welles

2018 • 1t 55m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk
Regi
Mark Cousins
Manus
Mark Cousins
Foto
Mark Cousins
Produsent
Mary Bell, Adam Dawtrey
Geni på skissestadiet

Orson Welles er en av tidenes største og mest innflytelsesrike filmregissører, men hans kunstnerskap omfattet langt mer enn film. For ved siden av å være en av de største navnene i hørespillets historie var Welles også en ivrig tegner: Da han var ni år begynte han å skisse inntrykk, ideer og mennesker som var viktige for ham, og han fortsatte livet ut - både når han arbeidet på filmprosjekter og når han reiste verden rundt.

I denne kritikerroste dokumentaren bruker filmviter og regissør Mark Cousins disse tegningene og maleriene som utgangspunkt for å la publikum se dette unike kunstnerskapet med nye øyne – nærmere bestemt Welles’ egne. THE EYES OF ORSON WELLES er et intimt og personlig filmessay, utformet som et brev fra Cousins til Welles, hvor sistnevntes strek antar karakter av en visuell selvbiografi som utvider vår forståelse av både mannen og kunstneren. Resultatet er en liten perle av en dokumentarfilm for alle som er interessert i forholdet mellom film og andre kunstformer – og et absolutt must for alle Orson Welles-fans.

EKSTRAVISNING: Fredag 28. september kl 12:45

I samarbeid med Cinemateket USF.

Regi

Mark Cousins (Storbritannia, 1965) Filmer i utvalg: STOCKHOLM, MY LOVE (2016), ATOMIC: LIVING IN DREAD AND PROMISE (2015), I AM BELFAST (2015), 6 DESIRES: DH LAWRENCE AND SARDINIA (2014), THE FILM THAT BUYS THE CINEMA (2014)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}