BIFF 2008

The Fall

1t 58m • England / India / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The fall
Språk
engelsk/rumensk
Regi
Tarsem Singh
En visuelt slående hyllest til fantasien

Et nydelig epos om den lille piken Alexandria, som gjennom fortellingene til sin voksne venn Roy, begir seg ut på en fantastisk reise inn i fantasien.


Når Alexandria brekker armen blir hun innlagt på sykehus. Med lite annet å ta seg til enn å drive rundt i korridorene, kommer hun en dag i kontakt med stuntmannen Roy. Roy lever i uvisshet om han noensinne vil kunne gå igjen, men Alexandria legger ikke merke til hans bitterhet. Avvæpnet av hennes uskyld forteller Roy historien om hennes navnebror, Alexander den Store. Alexandria lar seg rive med av fortellingen, og neste gang hun besøker Roy, har han lovet å fortelle henne den mest fantastiske historien hun noensinne har hørt. Dermed begynner eventyret om Den Sortmaskede Banditt, og eventyret utfolder seg for oss som seere, slik det gjør for Alexandria i hennes forestillingsverden.

Tarsems filmatiske realisering av eventyret, som er spilt inn i tjuetre forskjellige land over en periode på fire år, er en visuelt slående hyllest til de krefter som til enhver tid bor i fantasien, om vi bare tør slippe dem løs.

Regi

Tarsem Singh (f. 1961) er en indisk regissør som begynte sin karriere med å regissere musikkvideoer for artister som En Vouge, Deep Forest og R.E.M.s superhit "Losing My Religion". Han har også regissert flere reklamefilmer for store kommersielle aktører. Han debuterte som spillefilmregissør i 2000 med den spektakulære THE CELL. Tarsems filmer kjennetegnes av teatralske elementer, storslåtte, barokke tablåer, kreative og fargerike kostymer, bruken av hester, ørken og eksotiske landskap, samt referanser til både høy- og lavkultur.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}