Det er lenge siden vi har sett en skuespiller slå i gjennom ..." /> Det er lenge siden vi har sett en skuespiller slå i gjennom ..."/> Det er lenge siden vi har sett en skuespiller slå i gjennom ...">
BIFF 2013

The Fifth Estate

2013 • 2t 08m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Undertekster
Norsk
Regi
Bill Condon
Manus
Josh Singer, basert på bøker av Daniel Domscheit-Berg, Luke Harding, David Leigh
Folkehelt, forræder – eller noe midt imellom?

WikiLeaks er vår tids viktigste og mest innflytelsesrike journalistiske prosjekt, og deres påvirkning på den internasjonale storpolitikken er vanskelig å undervurdere. Følgelig er organisasjonen også høyst omstridt – for ikke å si polariserende: For de fleste er Julian Assange & Co. enten visjonære frihetsforkjempere eller egosentriske forrædere. I THE FIFTH ESTATE får vi et mer nyansert bilde av organisasjonen og dens kontroversielle talsperson. Bill Condon tegner et bilde av en mann som er hellig overbevist om både viktigheten og riktigheten av sin selvpålagte livsoppgave, men som samtidig preges av et tydelig messiaskompleks.

Det er lenge siden vi har sett en skuespiller slå i gjennom like raskt og overbevisende som britiske Benedict Cumberbatch, og med tanke på hvilken kompleks og minneverdig tolkning han her leverer av Julian Assange er det på ingen måte vanskelig å forstå begeistringen. THE FIFTH ESTATE er et sjeldent vellykket eksempel på at fiksjonen kan tilføre den offentlige debatten visse aspekter som dokumentarsjangeren har vanskeligere for å levere.

Regi

WILLIAM «BILL» CONDON (1955) er en amerikansk manusforfatter og regissør. Han er mest kjent for GODS AND MONSTERS (1998), CHICAGO (2002) og DREAMGIRLS (2006).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}