BIFF 2011

The Flaw

2010 • 1t 18m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Flaw
Regi
David Sington
En overbevisende beskrivelse av kreftene som holdt på å velte verdensøkonomien

I oktober 2008 innrømmet en ydmyket Alan Greenspan overfor den amerikanske kongressen at det hadde vært feil å stole så blindt på det frie markedes selvregulerende evne. I tillegg måtte han se i øynene at han ikke hadde forutsatt hvordan meningsløse huslån kunne komme til å ødelegge økonomien. THE FLAW tar sin tittel fra Greenspans innrømmelse av at det var en feil i hans modell av hvordan verden virker og forteller historien om bakgrunnen for de siste årenes økonomiske kriser.

Filmskaper David Sington oppsøker og intervjuer noen av verdens ledende økonomer, blant andre nobelprisvinner Joseph Stiglitz, samt Wall Street-aktører og noen av finanskrisens offere. Sammen gir dette en original og overbevisende beskrivelse av den giftige kombinasjonen av krefter som kom nær å velte verdensøkonomien. Det blir blant annet pekt på hvordan store inntektsulikheter i et samfunn fører til økonomisk ustabilitet.

Regi

David Sington har regissert prisvinnende filmer i tyve år. Filmene hans har bidratt til at uskyldige er blitt renvasket, skyldige dømt, og til å endre myndigheters politikk. Han har vunnet flere priser, deriblant en Griersonpris, to WildScreen-pandaer og Gull- og Sølvhugoer. Den forrige helaftens dokumentarfilmen han regisserte, IN THE SHADOW OF THE MOON (2007), en film om Apolloastronautene, vant publikumsprisen ved filmfestivalen i Sundance og var blant kinofilmene som ble best mottatt av kritikerne i 2007.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}