BIFF 2003

The Fog of War

1t 47m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Fog of War
Språk
Engelsk
Regi
Errol Morris

Robert S. McNamara var forsvarsminister under Kennedy og Johnson fra 1961 til 1968. Han var direkte involvert i krisen ved Grisebukten på Kuba, da amerikanerne gikk på en kjempesmell, han sto ved Kennedys side under missilkrisen på Kuba og han gikk inn i opptrappingen av Vietnamkrigen med åpne øyne.

Mesterdokumentaristen Errol Morris har alltid vært fascinert av mennesker med dype indre konflikter og gjennom intervjuer med den 87 år gamle McNamara har han funnet frem til en mann som synes å ha bearbeidet sine tidligere meninger og modnet og blitt klokere med årene. Han har besøkt både Vietnam og Kuba senere i livet. Filmen er strukturert som elleve innfallsvinkler til McNamaras liv, og viser et menneske som stiller fundamentale spørsmål om moral, men som synes å være felt av sin egen fortid.

THE FOG OF WAR er nok en superb, brilliant dokumentarfilm fra Morris' hånd, et portrett av en mann som ikke bare har store kvaler i sine forsøk på å overbevise seg selv om at hans personlige kabal går opp til sist, men som også tar oss med på en historisk reise gjennom Den kalde krigen.

Regi

Errol Morris er født i staten New York og studerte ved universitetet i Wisconsin og ved Berkeley. Han lager dokumentarfilmer med sitt umiskjennelige personlige stempel. Allerede vår første utgave av BIFF viste vi hans MR. DEATH: THE RISE AND FALL OF FRED A. LEUCHTER, JR. (1999). Han debuterte med GATES OF HEAVEN i 1978. Andre høydepunkt fra hans side er VERNON FLORIDA (1981), THE THIN BLUE LINE (1988) (vist i Bergen filmklubb samme år), A BRIEF HISTORY OF TIME (1991) og FAST, CHEAP AND OUT OF CONTROL (1997).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}