BIFF 2021

The French Dispatch

2021 • USA

156 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The French Dispatch
Språk
engelsk
Undertekster
norsk
Regi
Wes Anderson
Manus
Wes Anderson, Jason Schwartzman, Roman Coppola
Foto
Robert D. Yeoman
Wes Anderson er tilbake i storform

Wes Andersons nye film utspiller seg i den franske byen Ennui-sur-Blasé, og kretser rundt det amerikanske tidsskriftet «The French Dispatch». Magasinets stab er en broket forsamling av eksentriske karakterer av klassisk Anderson-støpning, og det er disse som danner utgangspunkt for denne oppfinnsomme, energiske og usedvanlig sjarmerende samlingen med korte fortellinger.

Å beskrive THE FRENCH DISPATCH som stjernespekket er en underdrivelse. Dette er nemlig en film som kan skilte med både Benicio del Toro, Tilda Swinton, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Léa Seydoux, Elisabeth Moss, Bill Murray, Owen Wilson, Edward Norton, Willem Dafoe og Anjelica Huston – for å nevne noen. Filmen hadde premiere i Cannes, hvor den ble hyllet som en av de mest underholdende og virtuose filmene Anderson har laget. Dette er et kjærlighetsbrev til magasiner som «The New Yorker» og til fransk 60-tallsfilm, men først og fremst er det en klassisk Wes Anderson-film med alt hva det innebærer av idiosynkratisk humor, smittsom fortellerglede og fantastisk pertentlige tablåer.

Regi

Wes Anderson (USA) Filmer i utvalg: ISLE OF DOGS (2018), THE GRAND BUDAPEST HOTEL (2014), MOONRISE KINGDOM (2012), DEN FANTASTISKE MIKKEL REV (2009), THE DARJEELING LIMITED (2007), LIVET UNDER VANN MED STEVE ZISSOU (2004), THE ROYAL TENENBAUMS (2001), RUSHMORE (1998)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}