The Furious Force of Rhymes

internasjonal dokumentar

2010 • 1t 24m • USA / Frankrike

Det finnes ingen tilgjengelige visninger
Originaltittel
The Furious Force of Rhymes
Regi
Joshua Atesh Litle
Fra Gorée til Beat Street

Det er mange dokumentarer som har tatt for seg viktigheten av hip-hop før denne, men kanskje ikke med samme multikulturelle innfallsvinkel: THE FURIOUS FORCE OF RHYMES beveger seg mellom kontinentene, og viser til at de afroamerikanske musikalske idealene som manifesterte seg i New York på syttitallet har festet seg i flere subkulturer og blant flere folk. Fellesnevneren er at vi oftest snakker om mennesker som tilhører minoriteter, lever i fattigdom eller er sosiale outsidere.

I denne dokumentaren flytter regissør Joshua Atesh Litle seg fra Bronx til Senegal via Paris, Berlin og Midtøsten, og resultatet er en både fascinerende og underholdende dokumentar om hip-hop som uttrykksform og som videreføring av den klassiske protestsangen. Filmen slår et slag for den politisk ladde, sosialt bevisste rapmusikken, som i dag sannsynligvis står sterkere andre steder enn i USA  - det er bare å se til innslagene fra Palestina, Tyskland og Senegal.

Regi

Joshua Atesh Litle er en amerikansk regissør av tyrkisk herkomst. For debutfilmen EVER SINCE THE WORLD ENDED (2001), en science fiction-film han regisserte i samarbeid med Calum Grant, høstet han kritikerros og vant prisen for beste film ved London Sci-Fi Film Festival i 2003 og publikumsprisen ved San Francisco Indiefest i 2002. THE FURIOUS FORCE OF RHYMES (2010) er hans første dokumentarfilm. Litle har utenom disse filmene jobbet med dramaoppsetninger, reklamefilm og musikkvideoer, der den mest kjente i sistnevnte kategori er "The Price of Silence", et bestillingsverk fra Amnesty International, hvor Laurence Fishburne figurerer i en sentral rolle.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}