BIFF 2010

The Genius and the Boys

2009 • 1t 30m • Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Genius and the Boys
Regi
Bosse Lindquist
Geni, pedofil eller begge deler?

THE GENIUS AND THE BOYS forteller historien om Daniel Carleton Gajdusek, den briljante amerikanske forskeren som i 1976 vant Nobelprisen i medisin. Gajdusek var et forskertalent av historiske dimensjoner, og hans bidrag til moderne medisinsk forskning kan vanskelig undervurderes. Men som privatperson var han preget av en rekke særegenheter og idiosynkrasier. Og i takt med at hans fascinasjon for urfolk vokste og hans flokk av adoptivbarn gjorde det samme, begynte det å svirre rykter om at det medisinske geniet hadde et noe ukonvensjonelt forhold til små barn. Og når ryktene en gang hadde begynt å svirre, tok det ikke lang tid før man åpenlyst begynte å anklage Gajdusek for pedofili.

THE GENIUS AND THE BOYS er en film som forsøker å ta rede på hvordan en mann med intelligens langt utover det vanlige var ute av stand til – eller uvillig – til å forstå implikasjonene av sine handlinger. Og takket være sine mange velformulerte intelligente intervjuobjekter, makter filmen også å stille spørsmål ved vestlig seksualmoral.

Regi

Bosse Lindquist (f. 1954) er en svensk forfatter, produsent og regissør av dokumentarfilm og har vært direktør for dokumentaravdelingen i Radio Sverige siden 2007. Han har laget mange prisbelønte filmer siden 1988. Blant hans mange suksesser kan nevnes THE REBELS fra 2005 om en maoistisk ekstremistgruppe i Sverige, radiodokumentaren THE SILENCE OF PHNOM PHENH fra 1999 om svensk støtte til Pol Pot-regimet og ONCE, I WAS KOREAN fra 2002 om adopsjon fra Sør-Korea til Sverige.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}