BIFF 2018

The Gentle Indifference of the World

2018 • 1t 40m • Frankrike / Kasakhstan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Laskovoe bezrazlichie mira
Språk
kasakhisk
Undertekster
engelsk
Regi
Adilkhan Yerzhanov
Manus
Roelof Jan Minneboo, Adilkhan Yerzhanov
Foto
Aydar Sharipov
Produsent
Serik Abishev, Olga Khlasheva
Et utsøkt vakkert drama fra de kasakhstanske steppene

Når faren dør og etterlater familien i dyp gjeld, sender Saltanats mor henne avsted for å søke hjelp hos onkelen Haim i Kasakhstans største by Almaty. Med på reisen fra den fattige, men idylliske landsbygda hvor hun har vokst opp, har hun sin gamle barndomsvenn Kuandyk, som langt fra er den smarteste kniven i skuffen, men som til gjengjeld er villig til å gjøre alt for å hjelpe Saltanat. Og når det viser seg at livet i storbyen er noe helt annet enn hun har blitt forespeilet, flettes Saltanat og Kuandyks skjebner gradvis tettere sammen.

THE GENTLE INDIFFERENCE OF THE WORLD henter sin tittel fra den franske forfatteren Albert Camus, og inneholder også flere nikk til den franske nybølgen. Likevel er den på alle måter en klassisk Adilkhan Jerzjanov-film, full av den kasakhstanske auteurens mest karakteristiske kjennetegn – som vakre tablåer, storslått natur, lange meditative tagninger, og finstemte og absurd humoristiske skildringer av mennesker som klarer seg som best de kan i en ubarmhjertig verden. Gå ikke glipp av en av Cannes-festivalens mest omtalte filmer.

THE GENTLE INDIFFERENCE OF THE WORLD er i vår hovedkonkurranse for internasjonal fiksjonsfilm Cinema Extraordinaire.

EKSTRAVISNING! På grunn av avlysning av THE GENTLE INDIFFERENCE OF THE WORLD setter vi opp en ekstravisning i MB1 torsdag 04. oktober kl 17:30.

De som kan vise billett til avlyst visning kan hente gratisbillett til ekstravisningen i BIFFs informasjonsstand i Magnus Barfot kinosenter.

Regi

Adilkhan Jerzjanov (Kasakhstan, 1982) Filmografi: NIGHT GOD (2018), THE PLAGUE AT THE KARATAS VILLAGE (2016), THE OWNERS (2014), CONSTRUCTORS (2013), RIELTOR (2011)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}