BIFF 2012

The Giants

2011 • 1t 24m • Belgia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Les géants
Regi
Bouli Lanners
Kjempegøy på landet

Når tenåringsbrødrene Seth og Zak blir etterlatt av sin mor i huset til sin avdøde bestefar, ser de umiddelbart for seg en spennende sommer hvor de er fri til å gjøre akkurat som de vil, uten å ha noen voksne de må svare til. Både det forlatte huset og naturen som omringer det utvikler seg til en enorm lekeplass som bare er deres til å utforske. Når de går tom for penger, bestemmer de seg for å tjene penger til livets opphold ved å leie ut huset til en narkolanger, noe som viser seg å gjøre ting litt mer komplisert.

Det er noe frydefullt ved måten filmen skildrer barnslig lek og moro, og filmfotograf Jean-Paul de Zaeytjid forsterker dette storøyde blikket med sin glitrende filming. THE GIANTS er en vakker coming-of-age-film som fremfor alt annet fungerer som en hyllest til ungdommelig livsglede og de sterke vennskapene som knyttes.

Regi

BOULI LANNNERS er, ved siden av sjokolade og øl, Belgias mest raffinerte eksportvare. Han har tidligere imponert som maler, skuespiller – og som regissør av den helt glemte ULTRANOVA (2005). Denne gang står han for både manus og regi, og spiller selv hovedrollen. Eldorado er altså bare hans andre runde i regissørstolen, men som skuespiller har LANNERS svært mange urettmessig forbigåtte roller på samvittigheten, blant annet i den vannvittige AALTRA (2004) og J'AI TOUJOURS RÊVÉ D'ÊTRE UN GANGSTER (2007).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}