BIFF 2021

The Gig is Up

2021 • 1t 28m • Frankrike / Canada

53 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Festival

BIFF KINO

Språk
kinesisk/engelsk/fransk
Undertekster
engelsk
Regi
Shannon Walsh
Manus
Shannon Walsh, Harold Crooks, Julien Goetz
Foto
Étienne Roussy
Produsent
Ina Fichman, Luc Martin-Gousset
Hva synes sykkelbudene og Uber-sjåførene egentlig om delingsøkonomien?

Selskaper som Uber, Amazon og Deliveroo er avhengige av arbeidere som utfører tjenestene forbrukerne bestiller via en app. Denne sektoren av arbeidsmarkedet har tiltrukket seg utallige mennesker med løfter om fleksible arbeidstider, selvstendighet og økt kontroll over eget liv. Men stadig flere får øynene opp for hvor få rettigheter de har og i hvor stor grad livene deres styres av apper og kunderangeringer.

THE GIG IS UP tar for seg delingsøkonomien fra arbeidernes perspektiv, og kartlegger de menneskelige kostnadene av det som selges inn som en vinn-vinn-situasjon for alle parter. Her får vi møte representanter for teknologigigantenes usynlige hær av arbeidstakere – eller «selvstendige næringsdrivende» som selskapene helst vil definere dem som. Regissør Shannon Walsh har laget en informativ og drivende god dokumentar som gir oss innblikk i livene til en Uber-sjåfør i California, en Deliveroo-syklist i Frankrike, samt menn og kvinner i Florida og Nigeria som livnærer seg ved å utføre arbeidet de kunstige intelligensene ikke får til.

I anledning arbeidernes dag 1. mai inviterer BIFF til visning av den ferske dokumentaren THE GIG IS UP, bare noen dager etter verdenspremieren på dokumentarfestivalen CPH:DOX. Før filmen blir det innledning ved leder av Delingsøkonomiutvalget og leder av Institutt for økonomi ved UiB professor Tommy Ståhl Gabrielsen.

THE GIG IS UP ble vist på BIFF KINO torsdag 29. april kl 20:30 i KP12 på Bergen kino.

Regi

Shannon Walsh (USA) Filmer i utvalg: ILLUSIONS OF CONTROL (2019), H2OIL (BIFF 2009)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}