BIFF 2021

The Girl and the Spider

2021 • 1t 39m • Sveits

34 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Festival

BIFF KINO

Originaltittel
Das Mädchen und die Spinne
Språk
tysk
Undertekster
engelsk
Regi
Ramon Zürcher, Silvan Zürcher
Manus
Ramon Zürcher, Silvan Zürcher
Foto
Alexander Hasskerl
Produsent
Aline Schmid, Adrian Blaser
Mikroaggresjoner – the Movie

Plottet i THE GIRL AND THE SPIDER er enkelt: I løpet av to dager og én natt følger vi venninnene Lisa og Mara mens førstnevnte flytter ut av leiligheten de to har delt i en årrekke og inn i sitt eget hjem. Det høres kanskje ikke spesielt spennende eller dramatisk ut, men regissørene Ramon og Silvan Zürcher bruker dette dagligdagse utgangspunktet til å utforske forholdene og dynamikken mellom rollefigurene, og resultatet er en usedvanlig frisk og original skildring av mellommenneskelige relasjoner.

Filmen utspiller seg utelukkende i små leiligheter, og brødrene Zürcher bruker den tidstypiske trangboddheten til å skildre hvordan karakterenes liv er flettet inn i hverandre som et finmasket edderkoppnett. Dette trange, stiliserte mikrokosmoset er fullt av små mysterier, og i sentrum for de fleste av dem står Mara, som driver kryptiske sabotasjeaksjoner bak de andres rygg. THE GIRL AND THE SPIDER er et usedvanlig lekent, uforutsigbart og elegant relasjonsdrama fra en talentfull regiduo det skal bli svært spennende å følge i årene som kommer.

Regi

Ramon Zürcher, Silvan Zürcher (Sveits) THE GIRL AND THE SPIDER er deres første film sammen, og Silvans debut. Ramon har regissert DAS MERKWÜRDIGE KÄTZCHEN (2013).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}