BIFF 2009

The Girlfriend Experience

2009 • 1t 18m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Girlfriend Experience
Regi
Steven Soderbergh
Kjærlighet i resesjonens tid

THE GIRLFRIEND EXPERIENCE handler om den prostituerte Chelsea og hennes forhold til sine klienter, samarbeidspartnere og venner. Det vil si, så enkelt er det ikke. Chelsea tilbyr en såkalt "girlfriend experience", altså følelsen av å for en kort stund ha en faktisk kjæreste, og sex er ikke nødvendigvis en del av produktet kundene kjøper. Filmens narrative struktur er dessuten med vilje gjort utflytende og ufokusert; historien er et lappeteppe av scener og samtaler mellom de ulike karakterene om temaer som økonomi og mellommenneskelige forhold.

Steven Soderbergh viser her en annen side av seg selv enn man er vant til å se på norske kinoer; sammen med filmer som SCHIZOPOLIS (1996), FULL FRONTAL (2002) og BUBBLE (2005) tilhører den regissørens mer utradisjonelle og formutforskende filmer. Men selv når han er i det eksperimentelle hjørnet er Soderbergh fortsatt Soderbergh, og THE GIRLFRIEND EXPERIENCE er først og fremst et usedvanlig intelligent og vellaget drama om menneskelige relasjoner.

Regi

Steven Soderbergh er en av USAs mest vellykkede regissører de siste tiårene. Han startet karrieren med kortfilmer og konsertfilmer, og det store gjennombruddet kom med filmen SEX, LØGN OG VIDEOTAPE i 1989. James Spader og Andie MacDowell hadde rollene i filmen som vant Gullpalmen i Cannes og ble Oscarnominert for sitt manus. Soderbergh er en svært produktiv regissør som balanserer fint mellom det kommersielle og det kunstneriske; han har levert prisbelønte filmer som ERIN BROCKOVICH (2000) og TRAFFIC (2000), men står også bak ensemble-filmene OCEAN'S ELEVEN (2001), OCEAN'S TWELVE (2004) og OCEAN'S 13 (2007).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}