BIFF 2009

The Glass House

2009 • 1t 32m • USA / Iran

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Glass House
Regi
Hamid Rahmanian
Iranske tenåringsjenter – noen går på metamfetamin og ecstasy, andre rapper om undertrykkelse

Omid e Mehr-senteret i Teheran hjelper jenter som av ulike årsaker har falt utenfor samfunnet, og da spesielt i tilfeller der familien ikke har tatt vare på dem. I overbevisende cinéma vérité-stil følger vi én jente som har blitt systematisk voldtatt av sine brøde gjennom en årrekke, én som ble forlatt av sin mor på gaten og én som har blitt foret med metamfetamin og ecstacy av sin mor i barndommen. Alle har de sitt vis å takle problemene på. Én rapper om undertrykkelse, én skriver om å være forlatt, én vikler seg inn i destruktive kjærlighetsforhold og andre tyr til dop.

Krisesenteret ble startet av Marjaneh Halati, en iransk kvinne som bor i London og kommer på besøk til stor begeistring blant jentene i huset. De sentrale personenes skjebner er rystende, men THE GLASS HOUSE formidler sterke følelser av håp. Sammen med senteret prøver de alle å gripe fatt i problemene og søke løsninger. Filmen skildrer sider ved det iranske samfunnet som er ukjent for de fleste av oss.

Regi

Hamid Rahmanian er en iransk filmskaper som sammen med sin kone Melissa Hibbard har laget mange dokumentarfilmer med stor grad av samfunnsengasjement. Deres forrige film DAY BREAK (2005) vant flere priser og handlet om en iransk man som venter på gjennomføringen av sin dødsstraff, noe som stadig blir utsatt da offerets familie ikke dukker opp. De har også tatt for seg kulturkrasj mellom USA og Iran i den personlige SHAHRBANOO (2002).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}