BIFF 2017

The Good Postman

2016 • 1t 22m • Bulgaria / Finland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Hyvä postimies
Språk
bulgarsk
Undertekster
engelsk
Regi
Tonislav Hristov
Manus
Tonislav Hristov, Lubomir Tsvetkov
Foto
Orlin Ruevski
Produsent
Kaarle Aho, Tonislav Hristov
Spør ikke hva flyktningkrisen betyr for deg, men hva du kan bety for verden

I en liten bulgarsk landsby nær den tyrkiske grensen, tvinger den plutselige tilstrømningen av flyktninger lokalpolitikerne til å tenke verdenspolitikk. Samtidig som flyktningene inntar byen, er stedet på vei mot å dø ut. De eldre mimrer om bedre tider, med kino, mennesker og et yrende byliv. De unge flytter til Ukraina for å søke lykken og et bedre liv for seg og sine. Like fullt er innbyggerne som blir værende igjen kritiske til utlendingene som nå ankommer byen med et lignende håp.

Midt oppi alt dette stiller postmannen Ivan til valg som ordførerkandidat. Han vil redde byen ved å ønske flyktningene velkommen og legge til rette for at de skal kunne bidra positivt til lokalsamfunnet. Dette er en vanskelig valgkampstrategi i en lutfattig by hvor befolkningen ikke engang har tilgang til internett, men Ivan gir seg ikke. Med sitt nydelige foto og sin utradisjonelle tilnærming til dokumentarfilmens narrative regler, er THE GOOD POSTMAN en bemerkelsesverdig film som ser det store bildet i det lille.

Regi

Tonislav Hristov (Bulgaria) Filmografi: ONCE UPON A DREAM (2015), LOVE AND ENGINEERING (BIFF 2014), SOUL FOOD STORIES (2013), RULES OF SINGLE LIFE (2011)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}