BIFF 2009

The Good, the Bad and the Weird

2009 • 2t 09m • Korea

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Joheunnom nabbeunnom isanghannom
Språk
Koreansk
Regi
Kim Jee-woon
Manus
Kim Jee-woon og Kim Min-Suk
Foto
Lee Mo-gae
Produsent
Choi Jae-Won og Kim Jee-woon
Sergio Leone møter Indiana Jones i 1930-tallets Mandsjuria
Filmens handling finner sted i ødemarken i Manchuria på 1930-tallet, hvor lovløshet hersker og etniske grupper ligger i konstant krig.

THE GOOD THE BAD AND THE WEIRD utspiller seg i 1930-tallets Mandsjuria. Mandsjuria var på denne tiden okkupert av japanske soldater, og japanerne var som kjent ikke den mest humane av okkupanter. I sentrum for handlingen står et kart som viser veien til en skatt hvis verdi gjør kartet til et svært så ettertraktet objekt blant skattejegere, tyver, opiumdealere og japanske myndigheter. Filmen utvikler seg derfor raskt til en god gammeldags skattejakt gjennom det mandsjuriske ørkenlandskapet. Våre helter – en leiemorder, en tyv og en dusørjeger – jages av et stadig voksende kobbel med fiender, men klarer hele tiden å redde seg unna i siste liten. Men er flaks nok til å stikke av med skatten? THE GOOD, THE BAD AND THE WEIRD kan kanskje best beskrives som en blanding av Sergio Leone, INDIANA JONES og klassiske elleville Hong Kong-filmer. Gjør deg klar for to timer med den raskeste, villeste og mest ekstreme westernaction du noensinne har sett – dette er et must for alle elskere av klassiske actionkomedier med glimt i øyet!

Regi

Kim Ji-woon er en sørkoreansk regissør som nyter stor popularitet og kritisk anseelse både i sitt hjemland og ute i verden. Kims filmer tar som regel utgangspunkt i populære genreklisjeer, men skyter derfra videre fart inn i ukjent terreng. Blant hans filmer finner vi titler som THE QUIET FAMILY (1998), THE FOUL KING (2000), 3 EXTREMES II (2002), A TALE OF TWO SISTERS(2003) og A BITTERWEET LIFE (2005).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}