Skottene må snakke med amerikansk aksent hver dag og kontinu..." /> Skottene må snakke med amerikansk aksent hver dag og kontinu..."/> Skottene må snakke med amerikansk aksent hver dag og kontinu...">
BIFF 2013

The Great Hip Hop Hoax

2013 • 1t 33m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
The Great Hip Hop Hoax
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Jeanie Finlay
Foto
Roger Knott-Fayle
Produsent
Jeanie Finlay, Al Murow
En amerikansk drøm

Gavin Bain og Billy Boyd blir ledd ut av britiske plateselskaper da de prøver å lansere seg selv som Skottlands svar på Eminem ganger to. Budskapet er tydelig: Rappere kommer ikke fra Skottland. Desperat etter suksess og berømmelse klekker guttene ut en plan: De bestemmer seg for å gi seg ut for å være amerikanere, og for å virke troverdige lever de løgnen fullt ut. Historien tar en enda mer bisarr vending da tospannet blir snappet opp av Sony, som nærmest over natten gjør dem til stjerner i Storbritannia. Videre følger MTV-opptredener, elleville kjendisfester og – ironisk nok – oppvarmingsjobber for Eminem.

Skottene må snakke med amerikansk aksent hver dag og kontinuerlig bygge opp under sin etter hvert høyst uregjerlige dekkhistorie – dette uten at noen dem noen gang har satt sin fot i USA. Gavin Bain har til og med en kjæreste fra Texas som aldri mistenker ham. THE GREAT HIP HOP HOAX er en film om media- og popverdenens behov for historier, og to menn hvis spektakulære, usannsynlige løgn viser seg å være et tveegget – og svært skarpt – sverd.

Regi

JEANIE FINLAY er en britisk regissør og produsent som arbeider med dokumentarfilm. Hun står bak filmer som TEENLAND (2007), GOTH CRUISE (2008), NOTTINGHAM LACE (2010) og SOUND IT OUT (2011).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}