Regissørene Lynn Lee og James Leong har latt de medvirkende ..." /> Regissørene Lynn Lee og James Leong har latt de medvirkende ..."/> Regissørene Lynn Lee og James Leong har latt de medvirkende ...">
BIFF 2013

The Great North Korean Picture Show

2012 • 1t 34m • Singapore

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
The Great North Korean Picture Show
Språk
Koreansk
Undertekster
Engelsk
Regi
Lynn Lee, James Leong
Foto
James Leong
Produsent
Lynn Lee, Sharon Roobol
Licensed to il

Nord-Koreas udødelige leder, Kim Jung-il, fikk i sin tid kidnappet en sørkoreansk regissør for å produsere blockbustere for regimet. Motivasjonen var en god blanding av egen filmlidenskap og totalitær mediestrategi. Tidene har imidlertid forandret seg i Nord-Korea, og nå har utenlandske filmskapere for første gang fått tillatelse til å filme inne i landets eneste filmskole. Institusjonen og alt den produserer er verdifulle ledd i landets propagandamaskineri. De to unge skuespillerne Ri Yun Mi og Kim Um Bom er blitt håndplukket til sine oppgaver som morgendagens stjerner. Vi følger også regissøren Pyo Hang, hvis oppgave er intet mindre enn å skape landets nye storfilm og samtidig blidgjøre nasjonens lunefulle ledere. Presset er enormt og forventningene skyhøye. Det gjenstår å se om Pyo Hang klarer å skape et nytt mesterverk.

Regissørene Lynn Lee og James Leong har latt de medvirkende selv bestemme hvor mye de vil si om sitt forhold til Nord-Koreas ledelse, og publikum må selv avgjøre hvor grensen går mellom sannhet og spill.

Regi

LYNN LEE og JAMES LEONG har laget flere dokumentarfilmer sammen. Blant dem er PASSABE (2006), AKI RA'S BOYS (2006) og HOMELESS FC, hvorav de to sistnevnte har vunnet priser.

 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}