BIFF 2008

The Greatest Silence: Rape in the Congo

2007 • 1t 16m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Greatest Silence: Rape in the Congo
Regi
Lisa F. Jackson
En brutal dokumentarfilm om konflikten i Kongo hvor soldatene bruker voldtekt som våpen

Siden 1998 har krigen i Kongo tatt livet av nærmere fire millioner mennesker. Som et ledd i krigføringen har hundretusener av jenter og kvinner blitt kidnappet, voldtatt, lemlestet og torturert – både av utenlandsk milits og av den kongolesiske hæren, som har ansvaret for å beskytte dem. Disse overgrepene utgjør en sentral del av krigføringen, men møtes med total stillhet av de kongolesiske myndighetene og har fram til nå i stor grad vært oversett av internasjonale medier.

Det kanskje mest oppsiktsvekkende i THE GREATEST SILENCE: RAPE IN THE CONGO, er at den amerikanske filmskaperen Lisa F. Jackson har fått intervjuer med både ofre og overgripere. Voldtektsmennene står frem uten anonymisering og forteller åpenhjertig og uten anger om sine handlinger. Filmen vant juryens spesialpris for dokumentarfilm under årets Sundance-festival for sin intime og opprivende skildring av en av vår tids glemte humanitære katastrofer.

Regi

Lisa F. Jackson er utdannet filmskaper ved Massachusetts Institute of Technology og har vunnet to Emmy-priser for sine dokumentarfilmer. Hun startet sin regikarriere i TV-programmet "America Undercover", og regisserte sin debutfilm THE SECRET LIFE OF BARBIE i 1998. Deretter fulgte LIFE AFTERLIFE (2000) og MEETING WITH A KILLER (2001).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}