BIFF 2018

The Green Lie

2018 • 1t 33m • Østerrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Die grüne Lüge
Språk
engelsk/tysk
Undertekster
engelsk
Regi
Werner Boote
Manus
Werner Boote
Foto
Mario Hötschl, Dominik Spritzendorfer
Produsent
Markus Pauser, Erich Schindlecker
Næringslivets grønne sminke

Vi lever i en tid der dommedagsprofetier om klimakriser og global oppvarming er hverdagskost, og for å lette på samvittigheten og stagge følelsen av avmakt, legger enkelte av oss nå og da ut noen ekstra kroner for produkter som er sertifisert som «grønne». Men hvor grønne er de grønne produktene egentlig? Og har det noe å si hva vi velger hvis vi uansett aldri slutter å forbruke?  

Dette er noen av de kritiske spørsmålene som stilles i dokumentarfilmen THE GREEN LIE. Sjokolade og elbiler er blant produktene som legges under lupen når regissør Werner Boote og journalist Kathrin Hartmann reiser verden rundt for å studere fenomenet «grønnvasking» og hva det gjør med både forbrukersamfunnet og planeten vår som sådan. Dette er en film som hjelper oss med å se forbi de kommersielle aktørenes propaganda og konfrontere konsekvensene av våre handlinger – samtidig som den viser at det ennå ikke er for sent å foreta kloke, konstruktive valg som legger grunnlaget for en mer bærekraftig fremtid.

Regi

Werner Boote (Østerrike, 1965) Filmer i utvalg: ALLES UNTER KONTROLLE (2015), MORGENLAND IM ABENLAND (2015), POPULATION BOOM (2013), PLASTIC PLANET (2009)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}