BIFF 2011

The Guantanamo trap

2011 • 1t 30m • Sveits / Tyskland / Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Guantanamo Trap
Regi
Thomas Wallner
Fra Guantanamera til Guantana mindre 'a!

Det finnes et amerikansk ordspråk som sier at dersom man skal lage omelett er man pent nødt til å knuse noen egg. Et annet sier at man må bruke penger for å tjene penger. Ser vi praksisen rundt USAs fangeleir på Guantanamo Bay Naval Station på Cuba i lys av disse populære truismene, blir amerikanernes praksis med å fengsle uskyldige mennesker og dermed ødelegge liv i den hensikt å redde liv, muligens en smule mer forståelig. Eller ikke.

Historien om Guantanamo og den utbredte praksisen med å arrestere og fengsle mennesker uten verken siktelse eller dom, er så grotesk og deprimerende at det er et under at det er den frie verdens selvutnevnte leder som står bak det hele. Den prisbelønte dokumentarfilmen THE GUANTANAMO TRAP forteller fire historier om mennesker som har fått livene sine endret på grunn av den beryktede interneringsleiren og de mange tvilsomme politiske beslutningene som omgir den. Regissør Thomas Selim Wallner graver seg dypt inn i en materie som bare byr på mer urettferdighet og flere tvilsomme logiske brister jo lengre inn man kommer.

Regi

Filmskaper og produsent Thomas Wallner har en omfattende bakgrunn innen dokumentar- og fjernsynsproduksjon. I 2001 grunnla han, sammen med Patric Crowe, Xenophile Media, og har vært medprodusent i alle firmaets prisvinnende produksjoner. Wallner har de siste seksten årene hatt et løpende samarbeid med Larry Weinstein fra Rhombos Media. Sammen har de produsert en rekke internasjonalt kritikerroste filmer, som er blitt sluppet i hele tretti land. Blant dem finner vi MY WAR YEARS: ARNOLD SCHOENBERG, BETHOVEN’S HAIR og MOZARTBALLS. I 2011 lanserte han THE GUANTANAMO TRAP.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}