BIFF 2018

The Heat: A Kitchen (R)evolution

2018 • 1t 11m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk
Undertekster
engelsk
Regi
Maya Gallus
Manus
Maya Gallus
Foto
John Tran
Produsent
Maya Gallus
Kvinnens plass er på kjøkkenet

På tross av at matlaging tradisjonelt har vært en kvinnesyssel, har kokkeyrket historisk sett vært dominert av menn. I restaurantverdenen lever nemlig myten om den store mannlige kunstneren fortsatt i beste velgående – og særlig når det kommer til gastronomi med stor G. Som på så mange andre arenaer er imidlertid dette nå i ferd med å endre seg, og i sin nye dokumentar ser regissør Maya Gallus nærmere på hvilken rolle kjønn egentlig spiller på kjøkkenet.

I en tid der kokker er rockestjerner, og restaurantbransjen er beryktet for tøffe tak og høy temperatur, går det sport i dramatisk og ufordragelig oppførsel bak komfyrene. Men der mannlige kokker oppfattes som lidenskapelige og eksentriske, stemples deres kvinnelige kolleger ofte som «vanskelige». I THE HEAT: A KITCHEN (R)EVOLUTION forteller storheter som Anne-Sophie Pic, Amanda Cohen og Anita Lo om utfordringene de selv har møtt på sin vei mot egne restauranter og internasjonal anerkjennelse – og om hvordan de bruker sin innflytelse til å endre kjønnsstrukturene i bransjen.

Regi

Maya Gallus (Canada) Filmer i utvalg: DERBY CRAZY LOVE (2013), THE MYSTERY OF MAZO DE LA ROCHE (2012), DISH: WOMEN, WAITRESSING & THE ART OF SERVICE (2010), PUNCH LIKE A GIRL (2008), GIRL INSIDE (2007)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}