BIFF 2015

The High Sun

2015 • 2t 03m • Slovenia / Kroatia / Serbia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Zvizdan
Språk
kroatisk
Undertekster
engelsk
Regi
Dalibor Matanic
Manus
Dalibor Matanic
Foto
Marko Brdar
Produsent
Ankica Juric Tilic
Tre fortellinger om forbudt kjærlighet

Det betente forholdet mellom serbere og kroater danner bakteppet for Dalibor Matanics THE HIGH SUN – et ambisiøst og visuelt slående drama som forteller tre historier om forbudt kjærlighet fra tre forskjellige tiår, men med de samme skuespillerne i hovedrollene.

Den først historien utspiller seg i 1991, og skildrer den spente situasjonen før krigens utbrudd. Serbiske Jelena og kroatiske Ivan er forelsket, men når Jelenas bror Sasha får nyss om forholdet går han drastisk til verks for å ødelegge det. Neste fortelling starter ti år senere, i utbombede omgivelser som er tydelig preget av krigens handlinger. Både Natasha og hennes aldrende mor bærer psykologiske arr, og når moren ansetter en kroatisk håndverker for å sette huset deres i stand, er stemningen mellom ham og Natasha til å ta og føle på. Filmen avslutes i 2011, med en fortelling om den kroatiske studenten Luka som vender tilbake til landsbyen han vokste opp i for å delta på et raveparty. Og når han møter sin serbiske ekskjæreste som han forlot da hun var gravid med barnet hans, er det ingenting som tyder på at konflikten er over.

Regi

Dalibor Matanic (Kroatia, 1975) Filmer i utvalg: MOTHER OF ASPHALT (2010), KINO LIKA (2009), I LOVE YOU (2005), FINE DEAD GIRLS (2002)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}