BIFF 2012

The House I Live In

2012 • 1t 45m • Nederland / Storbritania / Tyskland / Japan / Australia / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The House I Live In
Regi
Eugene Jarecki
Essensen av THE WIRE i intens dokumentarfilm.

USAs krig mot narkotika har resultert i 45 millioner arrestasjoner gjennom de siste 40 årene. Samtidig er narkotika billigere og mer tilgjengelig enn noensinne. THE HOUSE I LIVE IN synliggjør konsekvensene av en feilslått politikk, og forteller historier fra alle nivåer i systemet: fra dealeren på gata til patruljerende politi, fra den straffedømte til domstolsapparatet – og til de private fengslene som tilbyr sårt trengte arbeidsplasser til små lokalsamfunn.

Hyllet som et mesterverk og tildelt juryprisen for beste dokumentar i Sundance, inneholder THE HOUSE I LIVE IN en sylskarp kritikk av det amerikanske rettssystemet. Filmen stiller viktige spørsmål om menneskerettigheter hos Vestens selvutnevnte mester i moral. I tillegg til å ramme enkelte grupper i samfunnet, påvirker den amerikanske fengselsepidemien også demokratiet: Etter en fengselsdom mister man stemmeretten. Tidligere krimjournalist og mannen bak The Wire, David Simon, bidrar med innsiktsfull samfunnsanalyse i en av årets viktigste dokumentarfilmer.

Regi

EUGENE JARECKI er en amerikansk forfatter og dokumentarfilmskaper fra USA med en rekke filmer om amerikansk politikk bak seg. Han har blant annet regissert THE TRIAL OF HENRY KISSINGER (2002) og den Sundance-prisbelønte WHY WE FIGHT (2006), som omhandler det militærindustrielle komplekset i USA. Jarecki var en av filmskaperne som i en serie adapterte den verdenskjente boken Freakonomics til film, og var i fjor representert på BIFF med den utsøkte og velbalanserte filmen REAGAN.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}