BIFF 2006

THE HOUSE IS BURNING

2006 • 1t 37m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The House is Burning
Regi
Holger Ernst
Mike har én dag igjen før han blir sendt ut i krig. Det er duket for et forrykende farvel.

I en liten amerikansk forstad består livet til en gruppe ungdommer mest i å drikke og drive dank. En av dem er Mike, men nå skal han ut i krigen. Beslutningen har gjort kjæresten hans Valerie veldig opprørt, og dermed ført henne rett inn i armene til Phil, som er Mikes bestevenn og byens lokale doplanger. Phil blir også oppsøkt av den desperate Steve, som etter et livs misbruk fra faren vil ha sin hevn, og trenger hjelp. Terry på sin side ønsker å prøve seg i arbeidslivet, men opplever raskt at det er vanskelig når man er en ung og uerfaren jente. Det trappes opp mot den store avskjedsfesten for Mike, men egentlig er vennene hans mest opptatt av sin egen søken etter å bygge en fremtid.

THE HOUSE IS BURNING er både en advarsel og en veiviser for dem som står på terskelen til voksenlivet. Filmen stiller viktige spørsmål til prioriteringen av krigen i Irak mot krigen hjemme, og til hvordan ungdommer uten en fremtid kan bygge seg en på egen hånd.

Regi

Holger Ernst (f. 1972) studerte visuell kommunikasjon ved Kunstakademiet i Kassel, hvor han spesialiserte seg i manus og regi. THE HOUSE IS BURNING er hans debutspillefilm, men han har likevel en imponerende merittliste bak seg. Han vant allerede i 2000 Hesse-prisen for beste manus for filmen DAS LEBEN GEHT WEITER. Hans prisvinnende kortfilmer inkluderer: ARGUS (97), DER BLAUE ENGEL ODER DAS LEBEN DER MARTHA S. (dokumentar-kortfilm, 98), KLEISTRONIK (99), LITTLE FISH (00), DO YOU LOVE ME? (01), NATUR PUR (03) og RAIN IS FALLING (04).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}