BIFF 2018

The House that Jack Built

2t 32m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
The House That Jack Built
Språk
engelsk
Undertekster
norsk
Regi
Lars von Trier
Manus
Lars von Trier, Jenle Hallund
Lars’ gale verden

I 2011 ble Lars von Trier erklært persona non grata i Cannes, etter han prøvde å være morsom på en pressekonferanse. I år var han tilbake – og for en tilbakekomst det var! THE HOUSE THAT JACK BUILT gjorde ingenting for å bedre danskens rykte, snarere var den et kompromissløst og ultravoldelig seriemorderepos som fikk publikum til å forlate kinosalene i hopetall og kritikerne til å anklage regissøren for alt fra sadisme til kunstnerisk fallitt, men også et enestående selvrefleksivt verk hvor han ser tilbake på hele sin egen karriere.

Nå har du selv mulighet til å gjøre deg opp en mening om von Triers seneste provokasjon – for selv om det ikke hersker noen tvil om at mannen bak dogmebevegelsen er en av våre største nålevende filmskapere, er THE HOUSE THAT JACK BUILT en provokasjon. Det kan man imidlertid si om de fleste av von Triers beste filmer, og med en diabolsk Matt Dillon i hovedrollen – og en besetning som inkluderer solide navn som Bruno Ganz, Uma Thurman, Sofie Gråbøl og Riley Keough – er dette en filmopplevelse du garantert ikke vil glemme.

Regi

Lars von Trier (Danmark, 1956) Filmer i utvalg: NYMPHOMANIAC VOL. I & II (BIFF 2013), MELANCHOLIA (2011), ANTICHRIST (2009), DIREKTØREN FOR DET HELE (2006), DOGVILLE (2003), DANCER IN THE DARK (2000), BREAKING THE WAVES (1996), IDIOTENE (1998)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}