BIFF 2013

The Human Scale

2012 • 1t 17m • Danmark

1 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Human Scale
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Andreas Dalsgaard
Manus
Andreas Dalsgaard
Foto
Manuel Alberto Claro, Heikki Färm, Casper Høyberg, Adam Philp, René Strandbygaard
Produsent
Signe Byrge Sørensen
Hvordan skaper vi byer som gjør oss lykkelige?

For første gang i historien har vi tippet vektskåla. I dag bor 50 prosent av verdens befolkning i byer, og med dagens urbaniseringstempo vil det øke til 80 prosent innen 2050. Hva gjør den kjølige, moderne megabyen med oss mennesker? Den anerkjente danske arkitekten Jan Gehl har i de siste femti årene observert hvordan det moderne bylandskapet hindrer mennesker i å møtes. Det menneskelige er satt til side, og bilen står i sentrum, Gehls tanker om å skape inkluderende byer med fotgjengere og syklister i fokus har bare blitt mer aktuelle med dagens miljø- og klimaspørsmål.

THE HUMAN SCALE er en reise i de mangfoldige utfordringene og løsningene som finnes i våre raskt voksende storbyer. Jan Gehls filosofi om å skape nære, sosiale byrom har vært en grunntanke bak sykkelbyen København. I dag videreføres hans metoder i metropoler som New York, Melbourne, Dhaka og Chongquing i Kina.

Regi

ANDREAS DALSGAARD er en dansk filmskaper som laget sin første film AFGHAN MUSCLES - om afghanske bodybuildere - i 2006. Han fulgte opp med BIFF-favoritten BOGOTÁ CHANGE (2009) som skildret Bogotás utvikling fra verdens farligste by til Latin-Amerikas mest interessante metropol.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}