BIFF 2003

The Human Stain

2003 • 1t 47m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Human Stain
Regi
Robert Benton

Basert på den Pulitzer-vinnende forfatteren Philip Roths roman THE HUMAN STAIN, forteller filmen historien om Coleman Silk. Gjennom livet har han vært en mester i bedrag og identitetsforandring. Coleman er en lovende collegestudent når hans første kjærlighet, Steena, blir knust av en hemmelighet. År senere, nå som en vel ansett professor blir Colemans karriere ødelagt av falske rykter. Han gir seg ut på en skandaløs kjærlighetsaffære med den mystiske Faunia, noe som fører til en erotisk åpenbaring og bringer han tilbake til fortiden. Den lidenskapelige oppvåkningen fører også med seg trusler fra Faunias tidligere ekteman. Dette resulterer i at Coleman må ta et oppgjør med sin virkelig identitet før det er for sent.

Historien er lagt til 1998, når ’hele verden' var oppslukt av Clinton-Lewinsky-skandalen. THE HUMAN STAIN er en reise i ambisjon, individualitet, bedrag og lengsel etter kjærlighet, som omfanger identitet og uavhengighet, rase og fordommer, brutalitet og nærhet. Alle faktorer som skap for den amerikanske psyke.

Regi

Robert Benton (f. 1932) vant sin første Oscar for KRAMER MOT KRAMER i 1979. Senere vant han Oscar for beste orginale manus for PLACES IN THE HEART (1984), en film han også ble nominert som beste regissør for. Hans skriveferdigheter har ført til Oscar- nominasjoner for filmene THE LATE SHOW (1977) og for NOBODY'S FOOL (1994), begge var i tillegg regissert av Benton. Bentons lovende filmdebut kom da han sammen med David Newman skrev manus til klassikeren BONNIE AND CLYDE (1967). Øvrige filmer: STILL OF THE NIGHT (1982), NADINE (1987), BILLY BATHGATE (1991), TWILIGHT (1998).

 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}