The Hunt for Planet B

internasjonal dokumentar
klimafestivalen

2021 • 1t 33m • USA

39 interessert
lø. 23 okt.Se alle dager
Ma. 25 okt.
Ti. 26 okt.
TEMA:

gulluglen

Språk
engelsk
Regi
Nathaniel Kahn
Foto
Robert Richman
Produsent
Bonnie Hlinomaz, Nathaniel Kahn
Et jordnært og menneskelig blikk på verdensrommet, universet og de store spørsmålene

Konstruksjonen av The James Webb Space Telescope startet i 1996, men det var først i 2019 at NASA erklærte det for ferdig, og i skrivende stund er det planlagt skutt opp i verdensrommet i løpet av året. Det infrarøde teleskopet er arvtakeren til Hubble-teleskopet, og skal forsyne menneskeheten med kunnskap om fjerntliggende galakser og universets tilblivelse. I denne filosofiske og sjarmerende dokumentaren gir filmskaper Nathaniel Kahn oss et innblikk inn i arbeidet med dette banebrytende teknologiske instrumentet, og lar oss bli kjent med menneskene som står bak.

THE HUNT FOR PLANET B tar for seg de store spørsmålene om menneskehetens plass i universet og vår forvaltning av vår egen planet på en tilgjengelig og jordnær måte. Menneskene vi møter – de fleste av dem kvinner – er genier på sine respektive felt, men de er også særegne karakterer med unike historier som publikum umiddelbart blir glade i. Og Kahns evne til å balansere menneskelige erfaringer med et galaktisk perspektiv gjør dette til en opplysende og klok film om vitenskap, universet og menneskehetens jakt på svar.

Regi

Nathaniel Kahn (USA) Filmer i utvalg: THE PRICE OF EVERYTHING (2018), THE DARK SIDE OF THE SUN (2017), TELESCOPE (2016), MY ARCHITECT (2003)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}