BIFF 2015

The Hunting Ground

2015 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Hunting Ground
Språk
engelsk
Undertekster
uten
Regi
Kirby Dick
Manus
Kirby Dick
Foto
Aaron Kopp, Thaddeus Wadleigh
Produsent
Amy Ziering
Amerikanske utdanningsinstitusjoner feier voldtekt under teppet - men nå snakker ofrene ut

Når studenter ved USAs elitehøyskoler og -universiteter forsøker å rapportere voldtekter og annen seksualisert vold, blir de ofte møtt med motvilje og forsøk på å skyve hendelsene under teppet. Og de få sakene som kommer videre til politiet møter i stor grad samme skjebne, for bare én av fire saker ender med pågripelse. Over hele landet er mønsteret det samme: Det er tilsynelatende viktigere å beskytte imaget til skolene og samfunnet rundt dem enn å beskytte ofrene og straffe gjerningsmennene.

Fra regissøren av den Oscar-nominerte THE INVISIBLE WAR kommer THE HUNTING GROUND, en avslørende dokumentar om amerikanske høyskoler og universiteters praksis med å mistro og tie i hjel ofre for seksuelle overgrep. Kirby Dick forteller historiene til et knippe kvinner som har blitt utsatt for seksualisert vold, og viser hvordan de systematisk blir motarbeidet av institusjonene de forsøker å rapportere hendelsene til, samt de knusende konsekvensene dette har for dem og deres familier.

Regi

Kirby Dick (USA, 1952) Filmer i utvalg: THE INVISIBLE WAR (2012), OUTRAGE (2009), THIS FILM IS NOT YET RATED (2006), TWIST OF FAITH (2004)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}