BIFF 2009

The Imaginarium of Doctor Parnassus

2009 • 2t 03m • England

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Imaginarium of Doctor Parnassus
Språk
Engelsk
Regi
Terry Gilliam
Manus
Terry Gilliam, Charles McKeown
Heath Ledger briljerer posthumt i Terry Gilliams nye storbudsjettsfilm

For tusen år siden gjorde den mystiske doktor Parnassus en avtale med djevelen, og deretter gjorde han situasjonen ytterligere komplisert ved med årene å inngå en rekke nye avtaler med mørkets fyrste. I det hans førstefødte datter er på nippet til å fylle seksten, utfordrer doktoren en siste gang djevelen til duell – og denne gangen er premien intet mindre enn datterens sjel.

I THE IMAGINARIUM OF DOCTOR PARNASSUS vender Terry Gilliam tilbake til den tøylesløse og surrealistiske filmmagien fra BARON MUNCHAUSENS EVENTYR (1988), og han beveger seg også lenger inn i Tim Burton-land enn han noensinne tidligere har satt sine føtter. Med et utømmelig stjernelag av skuespillere som i tillegg til å kunne skilte med Heath Ledger i hans siste rolle også inkluderer navn som Johnny Depp, Jude Law, Tom Waits og Colin Farrell – for ikke å si spesialeffekter av en annen verden – er THE IMAGINARIUM OF DOCTOR PARNASSUS kort sagt en av årets beste og mest imøtesette eventyrfilmer.

Regi

Terry Gilliam ble først kjent som det eneste amerikanske medlemmet av Monty Python. Som animatør og senere fullverdig medlem av det berømte humorkollektivet, var Gilliam ansvarlig for å skape Monty Pythons visuelle identitet. Etter å ha regissert MONTY PYTHON OG DEN HELLIGE GRAL (1975) sammen med Terry Jones, lagde han JABBERWOCKY (1977) og TIMEBANDITS (1981) før han sammen med Jones regisserte THE MEANING OF LIFE (1983). Etter Monty Python ble oppløst har Gilliam befestet seg som en av verdens ledende regissører av intelligente og visuelt innovative fantasyfilmer, med titler som BRAZIL (1985), BARON MUNCHAUSENS EVENTYR (1988), THE FISHER KING (1991), TWELVE MONKEYS (1995) og FRYKT OG AVSKY I LAS VEGAS (1998). THE IMAGINARIUM OF DOCTOR PARNASSUS er hans tolvte spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}