BIFF 2012

The Imposter

2012 • 1t 39m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Imposter
Regi
Bart Layton
For godt til å være sant?

En junidag i 1994 forsvinner Nicholas Barclay fra sin hjemby i Texas. Tre år senere blir en gutt som hevder å være Nicholas Barclay funnet i Spania, og til politiet forteller han en forvirrende historie om at amerikanske soldater skal ha kidnappet ham og fraktet ham ut av landet for å holde ham som sexslave. Familien er i sjokk, men tar imot sin hjemvendte sønn med åpne armer. Likevel er det klart at det er noe som ikke stemmer – blant annet snakker Nicholas engelsk med en markant europeisk aksent…

THE IMPOSTER gjør utstrakt og kreativ bruk av rekonstruksjoner og dramatiseringer av sentrale hendelser i historien om Nicholas Barclay. Og tatt i betraktning den utrolige fortellingen, tar man seg jevnlig i å spørre seg om hva det er man sitter og ser på. Det er åpenbart at det er et betydelig element av fiksjon i denne filmen, men det er mindre åpenbart om det stammer fra dokumentarfilmskaperne eller menneskene hvis historie de forteller. Gå ikke glipp av det som utvilsomt vil bli en av de mest omtalte filmene under årets festival!

Regi

BART LAYTON er en britisk filmskaper som har regissert anerkjente dokumentarer for britiske og amerikanske tv-kanaler. Han har flere ganger vært nominert til priser som BAFTA og Grierson Awards. Sammen med produsent Dimitri Doganis driver han produksjonsselskapet RAW i London. THE IMPOSTER er hans sjette dokumentar. 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}