BIFF 2009

The Informant!

2009 • 1t 48m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Informant!
Språk
Engelsk
Regi
Steven Soderbergh
Manus
Scott Z. Burns
Mais, jordbrukssvindel og forviklinger

Matt Damon spiller hovedrollen som den velmenende, men korttenkte Mark Whitacre i Steven Soderberghs dramakomedie THE INFORMANT! Whitacre har satt seg fore å avsløre den korrupte amerikanske landbruksindustrien – uten å ta høyde for hva varslervirksomheten vil ha å si for hans eget vedkommende. Filmen er basert på den sanne historien om Whiteacre, tidligere president for bioproduktdivisjonen i den amerikanske landbruksgiganten Archer Daniels Midland, som i 1992 ble den best lønnede og høyest rangerte varsleren i FBIs historie.

I THE INFORMANT! følger den allsidige regissøren Steven Soderbergh opp tonen fra sine populære filmer om Danny Ocean (OCEAN'S ELEVEN, TWELVE og THIRTEEN), og Matt Damon beviser nok en gang at han er noe langt mer enn bare en veltrent actionhelt med et pent ansikt. Utrustet med femten kilo ekstra underhudsfett viser Damon i THE INFORMANT! betydelige komiske muskler, og resultatet er intelligent underholdning på høyeste nivå. Dette er utvilsomt den beste komedien om amerikansk landbrukssvindel du noensinne har sett.

Regi

Steven Soderbergh er en av USAs mest vellykkede regissører de siste tiårene. Han startet karrieren med kortfilmer og konsertfilmer, og det store gjennombruddet kom med filmen SEX, LØGN OG VIDEOTAPE i 1989. James Spader og Andie MacDowell hadde rollene i filmen som vant Gullpalmen i Cannes og ble Oscarnominert for sitt manus. Soderbergh er en svært produktiv regissør som balanserer fint mellom det kommersielle og det kunstneriske; han har levert prisbelønte filmer som ERIN BROCKOVICH (2000) og TRAFFIC (2000), men står også bak ensemble-filmene OCEAN'S ELEVEN (2001), OCEAN'S TWELVE (2004) og OCEAN'S 13 (2007).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}