BIFF 2011

The Interrupters

2011 • 2t 05m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Interrupters
Regi
Steve James
Forstyrrende – i ordets beste forstand

THE INTERRUPTERS følger tre såkalte "violence interrupters" – et amerikansk motsvar til våre hjemlige Natteravner, som aktivt går inn i konfliktsituasjoner for å forhindre vold. Filmen utspiller seg i Chicago, på et tidspunkt da byen representerte alt som var galt med storby-USA, og dens tre hovedpersoner er alle mennesker som kjenner voldskulturen fra innsiden. Ameena Matthews er datter av en av Chicagos mest beryktede gjengledere, og selv tidligere narkolanger; Cobe Williams er vokst opp i skyggen av sin voldelige og kriminelle far, hvis pendling til og fra fengsel har satt dype spor i ham; og Eddie Bocanegra sliter fortsatt med å forsone seg med mordet han begikk da han var 17 år.

Sammen med andre medlemmer av organisasjonen CeaseFire, oppsøker de voldelige miljøer og situasjoner for å forsøke å tale hevngjerrige, desperate og psykotiske mennesker til fornuft. CeaseFire ser på vold som et virus, og forsøker å applisere medisinske prinsipper for å få bukt med den. THE INTERRUPTERS er en gripende dokumentar om mennesker som gjør sitt ytterste for å hindre at folk havner i samme situasjon som dem selv.

Regi

Steve James er en amerikansk regissør og produsent med erfaring også innen klipp. Han er kjent for tidligere å regissert dokumentarer som HOOP DREAMS (1994) og STEVIE (2003), samt spillefilmer som PREFONTAINE (1997) og nå THE INTERRUPTERS (2011).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}