BIFF 2012

The Invisible War

2012 • 1t 33m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Invisible War
Regi
Kirby Dick
Krigen bak krigen.

Da president Obama i 2011 lyktes i å gjøre ende på det amerikanske militærets Don’t Ask Don’t Tell-politikk, sendte han et viktig signal om homofile og lesbiskes rettmessige plass blant landets soldater. Bak dette viktige vedtaket utspiller det seg imidlertid en annen, langt mindre omtalt kamp – nemlig kampen om kvinners selvsagte rett til å bestemme over egen kropp. Det amerikanske militæret har i mange år vært preget av seksuelle overgrep i nærmest epidemiske proporsjoner. Ofrene opplever ikke bare at overgriperne går fri, men også at deres overordnede aktivt motarbeider deres søknader om oppreisning og dekking av utgifter til legemidler og medisinsk behandling.

THE INVISIBLE WAR er en stygg og sjokkerende skildring av de mildt sagt uholdbare arbeidsforholdene i den amerikanske hæren. Vi møter en rekke kvinner som har blitt utsatt for grusomme overgrep, og hvis historier vitner om en ukultur som neppe lar seg utradere ved å stryke en paragraf i regelverket.

Regi

KIRBY DICK er en Oscar-nominert amerikansk regissør mest kjent for sine dokumentarfilmer om seksualitet og relaterte temaer. DICK debuterte med PRIVATE PRACTICES: THE STORY OF A SEX SURROGATE i 1986. Deretter tok det over ti år før hans neste film SICK: THE LIFE AND DEATH OF BOB FLANAGAN, SUPERMASOCHIST var klar i 1997. Han fulgte opp med CHAIN CAMERA (2001) og DERRIDA (2002), før han laget den Oscar-nominerte TWIST OF FAITH (2004), som forteller historien om en mann som ble misbrukt av en katolsk prest som barn. I 2006 kom THIS FILM IS NOT YET RATED, som tok for seg det amerikanske aldersgrensesystemet. THE INVISIBLE WAR er hans åttende helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}