BIFF 2012

The Island President

2011 • 1t 41m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Island President
Regi
Jon Shenk
Han er valgt til å styre 1200 koralløyer med vann opp til livet.

I 2008 blir Mohamed Nasheed folkevalgt president på Maldivene – etter 30 år med diktatur. Etter mange års kamp for demokrati og menneskerettigheter står den nyvalgte presidenten overfor en enda større utfordring: global oppvarming og stigende havnivå truer med å oversvømme de lavtliggende øyene i Det indiske hav.

Vi følger Nasheed gjennom hans første år ved makten med intense forberedelser fram mot klimatoppmøtet i København. Vi får også et unikt innblikk i forhandlingene mellom verdens toppledere hvor Nasheed tar styringen på en usedvanlig måte. THE ISLAND PRESIDENT er et møte med et inspirerende statsoverhode med et brennende engasjement for Maldivenes skjebne. Filmen er også høyst aktuell med tanke på at Nasheed i februar ble tvunget av militæret til å forlate presidentstolen.

Regi

JON SHENK har vunnet en rekke priser for sine dokumentarfilmer, deriblant BLAME SOMEBODY ELSE og LOST BOYS OF SUDAN. Han har en mastergrad i dokumentarfilmproduksjon fra Stanford University og har etablert selskapet Actual Films i San Francisco.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}