BIFF 2009

The Joy of Singing

2008 • 1t 38m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Le plaisir de chanter
Regi
Ilan Duran Cohen
En sexkomedie kamuflert som en spionthriller

Regissør Ilan Duran Cohen har blitt beryktet for å blande sammen forskjellige sjangre og stilarter i en stor miks og uten respekt. I THE JOY OF SINGING finner vi voldelige spionelementer, musikalnumre og dampende scener vevet sammen slik bare franskmenn kan. Navn som Agnés Jaoui og Jean-Pierre Bakri har blitt trukket frem som kilder til inspirasjon. Den franske filmyndlingen Marina Foïs spiller Muriel, en spion som infiltrerer en gruppe operasangere. Målet hennes er å finne en verdifull USB-nøkkel, en nøkkel som hun mener er i hendene på uranhandlerenken Constance og som spilles av en glitrende Jeanne Balibar.

Med dette som utgangspunkt tar regissør Cohen oss med på en absurd reise hvor alle synger og hvor de fleste ender opp nakne på et eller annet vis. Filmens tone er absurd, men så er den også unik. Det lages ikke thrillere som dette noe annet sted. Det lages heller ikke komedier som dette noe annet sted og THE JOY OF SINGING er altså begge deler. Sær gallisk humor og et thrillerplot uten sidestykke venter filmpublikummeren.

Regi

Ilan Duran Cohen ble født i 1963 og omtales som et spennende regissøremne i hjemlandet Frankrike. Etter å ha blitt ferdig med sin utdannelse i USA, lagde han sin første film, LOLA ZIPPER i 1991. Etter denne filmen viet han flere år til litteratur og ga ut flere romaner. Hans neste film, THE CONFUSION OF GENRES, kom ikke før i 2000. Videre fulgte THE GRANSONS (2004) og i 2006 lagde han TV-filmen LES AMANTS DU FLORE, som omhandlet det mytiske paret Jean-Paul Sartre og Simone de Beauvoir.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}