BIFF 2010

The Killer Inside Me

2010 • 1t 49m • USA / Sverige / Storbritannia / Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Killer Inside Me
Regi
Michael Winterbottom
"A weed is just a flower out of place." - Billy Boy

Den ellers lavmælte og forsiktige småbysheriffen Lou Ford (Casey Affleck) har et problem – det vil si, kvinnene i hans liv har et problem. Utad virker han som en ordentlig hyggelig kar, sjarmerende og rolig og i et stabilt forhold med sin Amy (Kate Hudson). Hans indre personlighet er dog mørkere, med et voksende og ukontrollerbart ønske om å skade alt han er glad i og synes er vakkert. De sadistiske slusene åpner seg i det han blir kalt ut til utkanten av byen for å få en prostituert (Jessica Alba) til å forlate byen før hun får korrumpert byens menn.

Stanley Kubrick kalte en gang Jim Thompsons roman "The Killer Inside Me"  for ”den kaldeste og mest troverdige førstepersonsberetningen om et kriminelt forstyrret sinn jeg noensinne har vært borti”. Michael Winterbottoms adapsjon følger noirnormene og er like hardtslående som originalen. Den har blitt beskyldt for å være misogynistisk – om ikke misantropisk, men til å være en reise inn i en morders tanker er den også tidvis temmelig tørrvittig. Casey Affleck er enda mer sedat og avbalansert enn vanlig, og hans evne til å vekke iskald avsky går bekymringsverdig langt forbi vanlig method acting.

Regi

Michael Winterbottom (1961) er en internasjonalt anerkjent engelsk regissør som begynte sin karriere i britisk fjernsyn før han beveget seg over til spillefilm. Han har regissert atten spillefilmer hvorav tre av disse, WELCOME TO SARAJEVO, WONDERLAND og 24 HOUR PARTY PEOPLE, har blitt nominert til Palme d’Or under filmfestivalen i Cannes. I år har han laget to adapsjoner av kjente bøker - klassikeren THE KILLER INSIDE ME av Jim Thompson og THE SHOCK DOCTRINE, basert på Naomi Kleins bestselger. Begge blir vist på årets festival.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}