BIFF 2017

The Killing of a Sacred Deer

2017 • 2t 01m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Killing of a Sacred Deer
Språk
engelsk
Undertekster
norsk
Regi
Yorgos Lanthimos
Manus
Efthymis Filippou, Yorgos Lanthimos
Foto
Thimios Bakatakis
Produsent
Ed Guiney, Yorgos Lanthimos, Andrew Lowe
Fra regissøren av THE LOBSTER

Stephen Murphy (Colin Farrell) er en fremgangsrik kirurg som later til å ha alt: Kona Anna (Nicole Kidman) er vakker og dyktig, barna Kim og Bob er veloppdragne og hengivne, og familiens hus er overdådig, men utsøkt smakfullt. Når Stephen begynner å tilbringe stadig mer tid med tenåringen Matthew, og barna rammes av en mystisk sykdom som legene verken kan forklare eller behandle, begynner imidlertid livet hans å kollapse. Og for å redde seg selv blir Stephen nødt til å foreta et umenneskelig valg.

Med THE KILLING OF A SACRED DEER har Yorgos Lanthimos laget en indirekte oppfølger til THE LOBSTER, for også her møter vi Colin Farrell i en underlig flat og uttrykksløs rolle, i en verden som på overflaten ligner vår egen, men som stadig avslører bisarre og fascinerende sider. Lanthimos’ nye film er en snedig, dyster og forstyrrende psykologisk thriller som langsomt og metodisk konstruerer en felle verken rollefigurene eller publikum er i stand til å unnslippe.

 

THE KILLING OF A SACRED DEER blir årets avslutningsfilm, som er en av tre hovedvisninger under BIFF sammen med åpningsfilm og centerpiece.

Regi

Yorgos Lanthimos (Hellas, 1973) Filmer i utvalg: THE LOBSTER (2015), DOGTOOTH (2009), ALPS (2011)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}