BIFF 2008

The Last Continent

2007 • 1t 45m • Canada/Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mission Antarctique
Regi
Jean Lemire
En blendende vakker reise til verdens sydligste kontinent

I THE LAST CONTINENT følger vi en gruppe forskere og filmskapere på deres reise til Antarktis. Her skal de studere effekten av global oppvarming på områdene rundt Sydpolen. Mannskapet, bestående av 13 menn og kvinner, tilbringer 14 måneder i isødet, hvor de blant annet undersøker hvordan issmeltingen påvirker livene til seler og pingviner. I tillegg til å skildre klimaendringenes påvirkning på det antarktiske kontinent, viser filmen også hva 430 døgn i isolasjon medfører av utfordringer for en liten gruppe mennesker. De mellommenneskelige anliggender blir likevel aldri hovedfokus; filmen handler mer om hva mennesker er i ferd med å gjøre med jordkloden.

THE LAST CONTINENT er filmet i noen av verdens mest naturskjønne omgivelser og er tidvis både spektakulær og blendende vakker. Denne engelske versjonen av filmen har dessuten fortellerspor av skuespilleren Donald Sutherland.

Regi

Jean Lemire har regissert flere dokumentarfilmer som alle har det til felles at de tar for seg oppsiktsvekkende og/eller urovekkende fenomener i naturen. THE LAST CONTINENT er hans fjerde dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}