BIFF 2011

The Last Days of the Arctic

2011 • 1t 30m • Island

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Last Days of the Arctic
Regi
Magnús Viðar Sigurðsson
Arktis i fokus

Sett gjennom den islandske fotokunstneren Ragnar Axelssons øyne tar LAST DAYS OF THE ARCTIC oss med på en fengslende reise til Island og Arktis. Helt siden tenåringsalderen, da han begynte som fotograf i Islands største avis, har RAX vært lidenskaplig dedikert til fotografiet. Siden den gang har flere av hans bilder vært publisert i viktige publikasjoner som National Geographic og Life, samt mottatt gjeve internasjonale priser. Axelssons arbeider med sort/hvitt-fotografiet har i hovedsak fokus på mennesker og dyr i den delen av verden som trolig vil påvirkes mest av de menneskeskapte klimaendringene.

LAST DAYS OF THE ARCTIC er en storslått og nyansert hyllest til samfunnene i Arktis, men samtidig en bønn om iverksettelse av snarlige tiltak som kan begrense nedsmeltingen av polarisen. Dette er noe vi i Norge bare hører om, men som menneskene foreviggjort av Axelssons kamera i større grad enn noen andre virkelig får kjenne på kroppen. Gå for øvrig ikke glipp av den omfattende utstillingen av Axelssons bilder som stilles ut i BIFFs festivalbar.

Regi

Magnús Viðar Sigurðsson er en av Islands mest respekterte personligheter innenfor landets film- og TV-industri. Han har regissert en rekke dokumentarfilmer og TV-reklamer i tillegg til at han er produksjonsleder hos det islandske selskapet Sagafilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}