2021 • 1t 16m • Brasil

71 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Festival

BIFF KINO

Originaltittel
A Última Floresta
Språk
portugisisk
Undertekster
engelsk
Regi
Luiz Bolognesi
Manus
Luiz Bolognesi, Davi Kopenawa
Foto
Pedro J. Márquez
Produsent
Caio Gullane, Fabiano Gullane, Laís Bodanzky, Luiz Bolognesi
En mytologisk dokumentar om et utrydningstruet folk

På grunn av de potensielt skjebnesvangre klimakonsekvensene, omtales avskogingen av Amazonas i dag ofte som en potensiell trussel mot livet på jorden slik vi kjenner det. For yanomamifolket som lever i områdene rundt grensen mellom Brasil og Venezuela representerer imidlertid den omfattende ødeleggelsen av regnskogen som har funnet sted under president Jair Bolsonaro en mer direkte og eksistensiell trussel: Gullgraverne som har fått frie tøyler av Bolsonaro forgifter vannforsyningen med kvikksølv og bringer med seg smittsomme sykdommer inn i urfolkssamfunn som lever avskåret fra den moderne verden.

I denne poetiske og vakkert fotograferte dokumentarfilmen skildrer regissør Luiz Bolognesi yanomamienes kamp for å overleve, og sammen med sjaman Davi Kopenawa Yanomami gjenforteller han noen av deres mest sentrale myter. THE LAST FOREST er en intim og gripende skildring av et eldgammelt levesett som trues av kapitalismens hvileløse jakt på profitt, og av et tradisjonssamfunns forsøk på å ivareta sin kultur samtidig som de aksepterer sin plass i en større verden.

Regi

Luiz Bolognesi (Brasil) Filmer i utvalg: THE IMMORTAL WARRIOR (2020), EX-PAJÉ (2018), UMA HISTÓRIA DE AMOR E FÚRIA (2013)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}