BIFF 2012

The Law in These Parts

2011 • 1t 40m • Israel

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Shilton Ha Chok
Regi
Ra'anan Alexandrowicz
Juristene inntar vitnebenken.

Etter at Israel erobret Vestbredden og Gazastripen i løpet av krigen i 1967, har det israelske militæret innført tusenvis av regler og lover, etablert militærdomstoler, dømt hundretusenvis av palestinere, tillatt en halv million israelske nybyggere å etablere seg på okkupert område og utviklet en varig domsmyndighet over okkupert territorium. Dette er en situasjon som er unik i verden. De israelske militærjuristene som fikk ansvaret for å utvikle rettsvesenet her har møtt, og fortsetter å møte, komplekse juridiske og moralske dilemmaer.

THE LAW IN THESE PARTS stiller spørsmålet om det er mulig for en okkupant å bevare sine demokratiske kjerneverdier. Gjennom vitneuttalelser fra de militære juristene som utviklet og drev det unike israelske lovsystemet forsøker filmen å besvare dette vanskelige spørsmålet. Dokumentarfilmen setter også selvbevisst spørsmålstegn ved konsekvensene av forsøket på å undersøke dette spørsmålet i en film.

Regi

RA’ANAN ALEXANDROWICZ høstet anerkjennelse som manusforfatter og regissør med den prisbelønnede spillefilmen JAMES’ JOURNEY TO JERUSALEM (2003) , samt dokumentarfilmene THE INNER TOUR (2001) og MARTIN (1999). ALEXANDROWICZ’ kritikerroste filmer har fått internasjonal kinodistribusjon, og er vist over hele verden.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}